seth heeren Seth Heeren is de vaste repetitor van Exultate Deo. 
Seth begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen aan de muziekschool te Roosendaal, waar hij bovendien lid werd van de nieuw opgerichte koorschool. Elf jaar oud kwam hij in aanraking met het fenomeen piano; deze maakte spoedig deel uit van zijn muzikale aspiraties.
Seth was zeer actief, speelde viool op concoursen, in een kamerorkest en in een eigen strijkkwartet. Ook met pianospelen gaf hij de voorkeur aan samenspel.

Op zijn vijftiende was hij vaste repetitor bij het West-Brabants Operakoor en tevens als begeleider verbonden aan een balletschool. Seth studeerde aan het Haags Conservatorium, met als hoofdvak Theorie der Muziek. Hij is muzikaal betrokken bij een groot aantal koren en amateurverenigingen. Daarnaast is hij ook als dirigent bij verscheidene koren in het hele land actief geweest.
Een keer per drie weken begeleidt Seth het koor op de piano. Die voert verder dan de obligate muzikale ondersteuning, Seth speelt schijnbaar moeiteloos alle muzikale stromingen en alle nuances die nodig zijn om het koor bij de repetities te ondersteunen. 
Seth Heeren is zelf dirigent van het musical/popkoor Multiple Voice te Vlaardingen.

Exultate Deo Voorschoten | www.exultatedeo.nl