Afbeeldingsresultaat voor nathalie mees Nathalie Mees
Na haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij studeerde bij Lenie van den Heuvel, Sasja Hunnego en Barbara Pearson, volgde Nathalie masterclasses bij onder andere Sarah Walker, David Wilson-Johnson, Jard van Nes en Nelly Miricioiu. Momenteel wordt zij gecoacht door Frank van Aken en Ira Siff. Nathalie zong onder gerenommeerde dirigenten als Reinbert de Leeuw, Jaap van Zweden, Jac van Steen, Jurjen Hempel en Peter Dijkstra. 

Nathalie wordt regelmatig gevraagd voor oratoria als het Requiem van Verdi of de Petite Messe Solennelle van Rossini. Ook was zij te horen in opera’s als “Hänsel und Gretel” van Engelbert Humperdinck en “Dido and Aeneas” van Henry Purcell.

Naast de grootsheid van oratoria en opera houdt Nathalie ook van de intimiteit van het lied. Ze probeert in haar liedprogramma’s vaak nét iets anders te zingen dan wat misschien van ‘het lied’ wordt verwacht. Zo combineerde ze liederen van Richard Wagner met werken van de Nederlandse Anna Cramer, zong ze een programma met liederen van enkel Amerikaanse componisten, vulde ze anderhalf uur met muziek voor de ongewone combinatie zang, piano en hoorn en bracht ze een ode aan de klassieke Cabaret Song met werken van componisten als Britten, Weill en Holländer.

Samen met de Haagse Rockband PBII maakt Nathalie muziek rondom belangrijke thema’s. Zo was daar in 2013 de rockopera “1000Wishes” ten bate van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Momenteel werkt PBII aan een theatervoorstelling rondom de laatste woorden van Wubbo Ockels. In zijn “10 commandments” vraagt Wubbo aandacht voor de aarde, het milieu, duurzaamheid en de rol van de mens hierin. Tekstschrijvers Harm Edens en Ger Apeldoorn hebben zich door de boodschap van Wubbo laten inspireren tot een geweldig script met acteur Gijs de Lange in de hoofdrol. 
De rockshow zal zijn première beleven tijdens Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. 

Naast haar werk als zangeres is Nathalie ook dirigente van het smartlappen/levensliedkoor Eigenwijs in Pijnacker. Tevens geeft zij op projectbasis stemvorming aan het Residentiekoor onder leiding van Martin van der Brugge. 
 

Exultate Deo Voorschoten | www.exultatedeo.nl